Uw adviseur zonder provisie, zonder financieel belang

Hypotheken

Uurtarief of provisie ?

Een onderwerp wat velen bezig houdt,
maar u straks niet meer.

Betalen voor advies kan goedkoper zijn

Voor advies over financiële producten betaalt u vrijwel altijd. Als het gratis lijkt, zitten de kosten meestal verstopt in de provisie. Het kan voordeliger zijn om apart te betalen voor het advies en het financiële product.

Eerder stoppen met werken, kan dat financieel?

Kunnen de maandlasten van mijn hypotheek niet lager, en wat als ik werkloos word of mijn partner overlijdt?

Hypotheken, oudedagsvoorzieningen en andere financiële producten zijn vaak te complex om op eigen houtje af te sluiten, door het bos van fiscale regels zien we vooraf de gevolgen van de keuzes niet meer.

Veel adviseurs geven u graag een financieel advies. Voor dat advies betaalt u hen nog niets. Zij verdienen pas als u een product koopt: bijvoorbeeld een hypotheek, verzekeringen of lijfrente. Dan ontvangen zij provisie van de bank of verzekeraar die het product aanbiedt.

Op zich is hier niets mis mee, want u betaalt hen niets tot alles rond is en pas na 1 à 2 maanden ontvangen zij hun provisie, soms duurt het enkele maanden tot het moment dat het rond is, bijvoorbeeld bij hypotheken, u koopt nu een huis maar de overdracht is pas maanden later, de adviseur heeft zijn werk wel al geleverd, en moet in de tussentijd alles zelf voorfinancieren, nadat zij hun provisie hebben gehad wordt de provisie verrekend met de door u te betalen premies, er ontstaat hierdoor een systeem waarbij u de tussenpersoon op afbetaling heeft betaald, omdat er geen contant geld over de tafel gaat beseft men vaak niet dat er wel degelijk moet worden betaald

Vragen over je hypotheek

Lees meer over hypotheken, klik op bovenstaande link